Washington Post: Å merke Lab-Lekkasje som ‘Avslørt Konspirasjonsteori’ var feil

Washington Post gikk rolig tilbake påstandene om teorien om at viruset som forårsaker COVID-19 rømte fra et laboratorium i Wuhan, Kina.

Avisen i februar 2020 publiserte en artikkel som hevdet at ideen var en «konspirasjonsteori» som hadde blitt «debunked.» Artikkelen angrep senator Tom Cotton (R-Ark.), Som ba om en etterforskning av opprinnelsen til CCP-viruset (Chinese Communist Party).

«Vi vet ikke hvor den stammer fra, og vi må komme til bunns i det,» sa Cotton under en opptreden på Fox News. «Vi vet også at bare noen få kilometer unna det matmarkedet er Kinas eneste superlaboratorium på nivå fire som forsker på smittsomme sykdommer hos mennesker.»

Men The Post hevdet at teorien om at laboratoriet var involvert ble frarådet, og siterte en statsvitenskapsprofessor og en professor i kjemisk biologi for å støtte påstanden.

«Det er absolutt ingenting i genomssekvensen til dette viruset som indikerer at viruset ble konstruert,» sitert Richard Ebright, professor i kjemisk biologi ved Rutgers University. «Muligheten for at dette var et bevisst utgitt biovåpen kan utelukkes helt.»

Overskriften på artikkelen ble endret de siste dagene, fra «Tom Cotton fortsetter å gjenta en coronavirus konspirasjonsteori som allerede var debunked» til «Tom Cotton fortsetter å gjenta en coronavirus frynseteori som forskere har bestridt.»

I tillegg la avisen til en rettelse.

“Tidligere versjoner av denne historien og dens overskrift karakteriserte unøyaktige kommentarer fra senator Tom Cotton (R-Ark.) Angående opprinnelsen til coronavirus. Begrepet ‘debunked’ og The Posts bruk av ‘konspirasjonsteori’ er fjernet fordi det, som nå, ikke var noen beslutning om opprinnelsen til viruset, «sa avisen.

Les-mer