Utilsiktet skade? 1 av 5 palestinske raketter avfyrt mot Israelsk områder i Gaza, sier israelsk offiser

Israel-Palestina-konflikten har resultert i sikkerhetsskader i både Israel og Gaza, med den militære evnen til Hamas blitt stadig mer tvilsom.

En israelsk militæroffiser fortalte Associated Press at av de 700 rakettene som Hamas rettet mot Israel onsdag kveld, om lag en femtedel av dem avviklet i Gaza.

For hundrevis av andre raketter har det israelske militærets Iron Dome-system hatt en suksessrate på 90 prosent som avskjærer dem før de får sjansen til å nå bakken, ifølge Jerusalem Post.

Hamas begynte opprinnelig å skyte raketter mot Israel midt i kampene i Øst-Jerusalem angående Al-Aqsa-moskeen tidligere denne måneden etter at israelsk politi ble involvert i sammenstøtene.

Israel og Hamas skyter nå stadig raketter frem og tilbake mot hverandre, noe som resulterer i omfattende samtaler om våpenhvile. Imidlertid har den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu gjort det klart at landet hans er «fast bestemt på å fortsette denne operasjonen til målet er oppnådd», ifølge AP.

Hamas strategi ser ut til å være drastisk annerledes, i det minste i form av offentlige meldinger, enn den fra Israels forsvarsstyrke.

Les-mer