USA sanksjoner Houthi militære ledere ettersom fredsinnsats stanser

DUBAI — USA innførte torsdag sanksjoner mot to militære tjenestemenn fra Houthi, sa den amerikanske finansdepartementet og tok grep over den iran-orienterte bevegelsens offensiv for å gripe Jemens gassrike Marib-region.

USAs spesialutsending på Jemen Tim Lenderking oppfordret tidligere torsdag gruppen som kjempet mot en saudiarabisk koalisjon i over seks år for å dekalere og engasjere seg seriøst med USA og FNs innsats for våpenhvile som trengs for å avslutte krigen, en topp utenrikspolitisk prioritering. for Biden-administrasjonen.

Han oppfordret også den saudiarabiske militære alliansen til å fjerne restriksjoner på alle jemenitiske havner og flyplasser for å lette det FN sier er verdens største humanitære krise. “Houthiene vinner ikke i Marib.

I stedet legger de mye vekt på en allerede veldig skjør humanitær situasjon, men de setter livet til 1 million internt fordrevne mennesker i fare, ”sa Lenderking.

Han sa at USA ville innføre sanksjoner mot hodet til generalstaben som leder Houthis Marib-offensiv, Muhammad Abd Al-Karim al-Ghamari, og på en leder av Houthi-styrker som er tildelt fremrykningen, Yusuf al-Madani.

Les-mer