University of Florida Laboratorie Finner Farlige Patogener på Barns Ansiktsmasker

Et laboratorium ved University of Florida som nylig analyserte en liten prøve av ansiktsmasker, oppdaget tilstedeværelsen av 11 farlige patogener som inkluderte bakterier som forårsaker difteri, lungebetennelse og hjernehinnebetennelse.

Foreldre i Gainesville i Florida bekymret for skaden som barna deres hadde på seg ansiktsmasker hele dagen på skolen i 90 ° F, sendte ut seks masker – fem som ble brukt av barn i alderen 6 til 11 i fem til åtte timer på skolen, og en slitt av en voksen — som skal analyseres for forurensninger ved University of Florida’s Mass Spectrometry Research and Education Center.

Av de seks masker var tre kirurgiske, to bomull og en poly gamasjer. Masker som ikke er blitt brukt og en t-skjorte på skolen fungerte som kontrollprøvene.

Fem av maskene ble funnet å være forurenset med parasitter, sopp og bakterier, ifølge Rational Ground. Bare en maske ble funnet å inneholde et virus som kan forårsake en dødelig systemisk sykdom hos storfe og hjort. Andre mindre skadelige patogener som kan forårsake sår, kviser og strep hals ble også oppdaget.

Ingen av kontrollene var forurenset med patogener, mens «prøver fra toppen og bunnen av t-skjorten fant proteiner som ofte finnes i hud og hår, sammen med noen som ofte finnes i jord.»

Amanda Donoho, mor til tre barneskolebarn, gikk sammen med andre foreldre for å sende maskene til laboratoriet fordi sønnene hennes brøt ut i utslett etter langvarig maskebruk.

«Våre barn har vært i masker hele dagen, syv timer om dagen på skolen,» sa Donoho til Fox & Friends 17. juni. «Den eneste pause de får er å spise eller drikke.»

Donoho sa at selv om studentene ikke trenger å bruke en maske ute på skolen siden april 2021, var det fortsatt påkrevd med masker når de var innenfor seks til åtte meter fra hverandre. Masker må også brukes på skolebusser.

Les-mer