Twitter kaller sin egen algoritme for beskjæring av bilder for rasistisk

Twitter er satt til å i stor grad forlate sin bildeskjæringsalgoritme etter at egen forskning fant at systemet er partisk til fordel for å presentere hvite mennesker over svarte mennesker. Algoritmen viste også gunst overfor kvinner fremfor menn.

Det har vært en løpende vits på Twitter at nettstedets bildeavskæringsalgoritme favoriserte hvite mennesker fremfor svarte mennesker, nå ser det ut til at Twitter har bekreftet at algoritmen gjorde akkurat det. The Times rapporterer at Twitters bildebeskjæringsalgoritme, som har blitt brukt av Twitter siden 2018 for å beskjære bildene folk ser når de blar gjennom tidslinjen, ser ut til å favorisere hvite mennesker på fotografier.

AI-verktøyet fungerte ved å estimere hva en person kanskje vil se først i et bilde, etter å ha fått opplæring i hvordan det menneskelige øye ser på fotografier. Deretter beskjæres forhåndsvisningen for å fokusere på den delen.

Imidlertid klaget mange brukere på at verktøyet så ut til å foretrekke hvite mennesker, og beskjære svarte mennesker over hvite mennesker uavhengig av hvordan bildet ble presentert. Den samme undersøkelsen viste at algoritmen viste skjevhet overfor kvinner overfor menn.

Les-mer