Tony Blair oppfordrer til å skille mellom vaksinert og uvaksinert

Folk som har mottatt COVID-19-vaksiner, bør få mer frihet tilbake til dem enn de som ikke har gjort det, har tidligere britiske statsminister Tony Blair sagt.

Det kommer en uke før den britiske regjeringen tar sin endelige beslutning om å gå videre med planen om å fjerne alle lovlige restriksjoner som er innført for å dempe spredningen av CCP (Chinese Communist Party) -virus, som forårsaker COVID-19 sykdom, 21. juni.

Siden mars 2020 innførte de fleste regjeringer over hele verden enestående restriksjoner på folks bevegelsesfrihet, sosiale interaksjoner og protester i et forsøk på å redusere spredningen av KKP-viruset.

Storbritannias første nasjonale låsing startet 20. mars 2020, da skoler og offentlige arenaer ble beordret å stenge.

På spørsmål om regjeringen vil forsinke fjerningen av restriksjoner hvis Delta (indisk) variant av CCP-viruset «blir dårlig», sa helsesekretær Matt Hancock til BBCs Andrew Marr Show på søndag at regjeringen er «helt åpen» for alternativet.

I det samme showet sa Blair at folk som er vaksinert og ikke vaksinert for COVID-19, bør skilles både innenlands og med tanke på internasjonale reiser.

Les-mer