Storbritannias Helsesekretær Angriper Kinas Mangel på Åpenhet, Oppfordrer til å Undersøke COVID-19’s Opprinnelse

Storbritannias helsesekretær Matt Hancock sa torsdag at Storbritannias tidlige respons på COVID-19-pandemien ble hemmet av Kinas manglende åpenhet, og ba om «en fullstendig uavhengig undersøkelse i Kina» om opprinnelsen til CCP-viruset.

Hancock sa at han ikke visste om teoriene om at viruset stammer fra en lekkasje i Wuhan, men han mente at en uavhengig sonde var «viktig» for å etablere opprinnelsen til pandemien.

«Det er viktig at vi har en fullstendig uavhengig undersøkelse i Kina for å finne ut alt vi kan om dette, og at dette får skje uheftet,» sa han.

“En del av reformene vi trenger for måten de verdensomspennende systemene fungerer på, er å sørge for at vi riktig finner svar på disse spørsmålene, for for øyeblikket er det umulig å gjøre det. Vi trenger å komme til bunns i dette. ”

Hancock sa også at Storbritannias tidlige respons på pandemien ble hemmet av mangelen på informasjon som kom ut av Kina.

“En av tingene som hindret vår tidlige respons var mangel på åpenhet fra Kina. Det må rettes opp i form av fremtidig beredskap for fremtidige pandemier, ”sa han.

Les-mer