Prosjekt Veritas: Facebook-varslere avslører massiv innsats for å sensurere brukere for å lette «vaksinenøling»

I følge de lekkede dokumentene skal innleggene rundt COVID-19-vaksinen ha en «Vaksinernivåsscore.» Algoritmen merker innlegg som ser ut til å handle om vaksinen, og avgjør deretter om den sprer falsk informasjon, uttrykker tvil eller fremmer vaksinealternativer.

«Og deretter, basert på denne poengsummen, vil degradere eller la kommentaren være alene basert på innholdet i kommentaren,» sa en av de påståtte varslerne til grunnleggeren James O’Keefe. Hvis algoritmen ikke fungerer på et bestemt merket innlegg, vil en menneskelig vurdering angivelig ta en beslutning om innlegget. En «degradering» tilsvarer å være skyggeforbudt av plattformen.

Disse betatestene er ikke bare for engelske innlegg. De har også angivelig testet algoritmen for opptil 60 språk. Det gjelder også Instagram-innlegg, siden Facebook kjøpte plattformen i 2012.

«Hva ville skje hvis dette ble skalert større og skalert til Twitter og internett som helhet, er langt verre enn noe som kan skje fra at jeg får sparken fra jobben min,» sa varsleren.

Den andre varsleren er angivelig den samme kilden som avslørte at Facebook-sjef Mark Zuckerberg selv er en anti-voksxer. Han sa at de ofte snakker om alle meningsfasetter angående vaksinen på kontoret.

Les-mer