Over 200 republikanere presser Pelosi for å støtte COVID-19 opprinnelsesundersøkelse, ‘hold KKP-partiet ansvarlig’

Mer enn 200 husrepublikanere legger press på sine demokratiske kolleger for å komme ned til COVID-19-opprinnelsen og holde det kinesiske regimet ansvarlig for pandemidekningen.

«Vi ber deg instruere de aktuelle lederne for demokratkomiteen om å umiddelbart delta i republikanske oppfordringer om å holde det kinesiske kommunistpartiet (KKP) ansvarlig for sin rolle i å forårsake den globale COVID-19-pandemien,» uttalte et brev fra 28. mai til taler Nancy Pelosi (D -Calif.).

Innsatsen ble ledet av House Minority Leader Kevin McCarthy (R-Calif), Minority Whip Reps. Steve Scalise (R-La.), Og Rep. Elise Stefanik, styreleder for House Republican Conference og fikk med seg 209 House Republicans.

Lovgiverne sa at Pelosi hadde «falskt hevdet» at «spørsmål om KKPs ansvar» var en «avledning» – sannsynligvis med henvisning til Pelosis kommentarer fra mai i fjor som beskriver daværende president Donald Trumps skyld på Kina som en «interessant avledning.»

Det er økende bevis for at pandemien startet i et kinesisk laboratorium, og KKP dekket det. Hvis det er tilfelle, er KKP ansvarlig for dødsfallet til nesten 600 000 amerikanere og millioner flere over hele verden, ”uttalte de i brevet. «

Hver en amerikansk familie som mistet noen, fortjener svar om opprinnelsen til dette forferdelige viruset,» fortsatte de og la til at «Husdemokratenes pågående nektelse av å tildele etterforskningsressurser for å få svarene er en fornærmelse for dem.» “Kina kan ikke komme unna med dette. Amerikanerne fortjener svar, ”skrev Scalise i en tweet fra 28. mai.

Les-mer