Nesten 4000 Fullvaksinerte Personer i Massachusetts Tester Positivt for COVID-19

Nesten 4000 mennesker i Massachusetts som har blitt fullstendig vaksinert mot COVID-19, har fått viruset, noe som øker det økende antall gjennombruddssaker landsomfattende.

I følge Massachusetts Department of Public Health var det 12. juni 3791 mennesker som testet positive for COVID-19 blant de 3,7 millioner fullvaksinerte menneskene i staten, og utgjorde omtrent en av 1000 vaksinerte individer.

«Vi lærer at mange av gjennombruddsinfeksjonene er asymptomatiske, eller at de er veldig milde og kortvarige,» sa Boston University spesialist i smittsomme sykdommer Davidson Hamer, rapporterte Boston Herald. «Virusbelastningen er ikke veldig høy.»

«Det forventes gjennombrudd, og vi må bedre forstå hvem som er i fare, og om folk som har et gjennombrudd kan overføre viruset til andre,» la Hamer til. «I noen tilfeller vil de kaste så lave nivåer av viruset og ikke overføre til andre.»

Såkalte gjennombruddssaker refererer til saker som dukker opp to eller flere uker etter en persons siste skudd. Det er først og fremst den andre Pfizer- eller Moderna-dosen, men kan være Johnson & Johnson-vaksinen.

«Det er forventet gjennombruddssaker for vaksiner,» opplyser Centers for Disease Control and Prevention på sine nettsider. “COVID-19-vaksiner er effektive og er et viktig verktøy for å få kontroll over pandemien. Imidlertid er ingen vaksiner 100 prosent effektive for å forhindre sykdom. Det vil være en liten prosentandel av mennesker som er fullvaksinert som fremdeles blir syke, er innlagt på sykehus eller dør av COVID-19. ”

Helsebyrået la til: «Det er bevis for at vaksinasjon kan gjøre sykdommen mindre alvorlig.»