Linfrøproteiner er gode kilder til antioksidantpeptider, rapporterer studie

(Natural News) Linum usitatissimum, ofte kjent som linfrø eller linfrø, er en blomstrende plante som har sin opprinnelse i Midtøsten. En av de eldste avlingene kjent for mennesker, og har blitt dyrket siden begynnelsen av sivilisasjonen.

I dag betraktes linfrø som et supermat og er kjent for sin overflod av makro- og mikronæringsstoffer, som fiber, protein og hjertesunne omega-3-fettsyrer.

Takket være det høye proteininnholdet er linfrø også en god kilde til antioksidantpeptider. Disse korte, men nyttige proteinfragmentene består vanligvis av to til 20 aminosyrer og blir gradvis akseptert som naturlige matingredienser.

På grunn av deres evne til å donere elektroner, rense frie radikaler og chelatmetaller, presenterer antioksidantpeptider en lovende løsning for å redusere oksidativt stress og kontrollere oksidasjonen av lipider i mat og kosmetiske produkter.

Oksidativt stress er et fenomen forårsaket av en ubalanse mellom genereringen av frie radikaler og produksjonen av antioksidanter i kroppen. Denne hendelsen er kjent for å utløse betennelse, som er knyttet til utviklingen av kroniske sykdommer.

På den annen side forårsaker lipidoksidasjon ikke bare dannelsen av usunne forbindelser i matvarer og kosmetiske produkter, men det påvirker også deres sensoriske egenskaper og reduserer holdbarheten.

I en nylig studie analyserte forskere fra New Zealand og Canada lagringsproteiner fra moden linfrø i håp om å oppdage nye antioksidantpeptider som kan brukes til å bevare kvaliteten på mat og kosmetikk.

De valgte linfrø på grunn av den ernæringsmessig ønskelige aminosyreprofilen, omdømmet som en supermat av høy verdi og den rapporterte antioksidantkapasiteten til proteinhydrolyseproduktene. Forskerne rapporterte sine funn i en artikkel publisert i tidsskriftet Food Science and Human Wellness.

Les-mer