Kaos: Team Biden sliter med å forklare CDCs oppfordring til vaksinerte amerikanere om å bære masker igjen

Det hvite hus slet på tirsdag med å forklare hvorfor Centers for Disease Control ville kunngjøre ny maskeringspolitikk over hele landet, til tross for pågående tro på effektiviteten av koronavirusvaksiner.

«Jeg vet at dette er litt vanskelig tidspunkt,» erkjente pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, i begynnelsen av den daglige pressebriefingen. CDC planla en orientering om deres nye maskeveiledning senere på ettermiddagen.

Gjennom orienteringen gjentok Psaki at administrasjonen fortsatt kjempet mot coronavirus, til tross for flere uker med solrik retorikk som feiret president Joe Bidens suksess med å håndtere pandemien.

«Vi er fortsatt midt i en gang i en generasjons pandemi, og kjemper mot et stadig utviklende virus,» sa hun.

Men administrasjonens grossistavhengighet av CDC gjorde at Biden White House ikke klarte å forklare offentligheten den fornyede veiledningen.

«Vi vil selvfølgelig følge alle aspekter av CDC-retningslinjene for maskering som de vil gi i ettermiddag,» sa hun.

Psaki trakk straks opp en infografikk bak seg på talerstolen og hevdet at «praktisk talt alle sykehusinnleggelser og dødsfall er blant uvaksinerte mennesker,» med henvisning til saksrapporter i Florida, Ohio, North Carolina og Colorado.

Men på spørsmål om hvorfor vaksinerte amerikanere måtte bære masker igjen offentlig hvis vaksinene var effektive, slet Psaki med å forklare.

“Fordi folkehelseledere i vår administrasjon har bestemt seg, basert på data, at det er en måte å sikre at de er beskyttet, deres nærmeste er beskyttet, og det er et ekstra trinn, gitt virusets overførbarhet … at de råder folk til å ta, ”svarte hun.

Psaki stilte gjentatte ganger detaljerte spørsmål om den oppdaterte maskepolitikken til CDC, og minnet journalister om at de alltid hadde planer om å følge vitenskapen, dataene og folkehelsepersonellene om hvordan de skulle håndtere pandemien.

«Deres jobb er å se på utviklende informasjon, utviklende data, en historisk pandemi, og gi veiledning til den amerikanske offentligheten,» sa hun og henviste til CDC.