Joe Biden Planlegger Tale for å Klandre Våpen for Økning i Voldelig Kriminalitet

President Joe Biden vil holde en tale onsdag som vil skylde på våpeneierskap for en dramatisk økning i voldelig kriminalitet i Amerikas store byer.

Pressesekretær Jen Psaki i Det hvite hus forhåndsvisning av Bidens kommende adresse under den daglige pressemøtet mandag.

«Presidenten føler mye – mye av forbrytelsen vi ser er et resultat av våpen,» sa hun. «Du kan forvente at han vil snakke med det og hans forpliktelse til å fortsette å takle våpenvold og våpensikkerhet i landet.»

Biden vil erkjenne økningen i voldelige forbrytelser som skjedde under hans vakthold mens demokrater står overfor en ødeleggende politisk fortelling om at deres politikk har skylden.

Drapssatsen har steget 25 prosent og voldelig kriminalitet steg med rundt tre prosent, ifølge nye FBI-data.

Republikanerne klandrer demokratene for økningen i voldelig kriminalitet etter at de omfavnet den radikale venstre anti-politiske agendaen som ble fremmet av Black Lives Matter bevegelsen.

En avstemning fra Fox News som ble utgitt i mai viste at 73 prosent av amerikanerne mener kriminalitet er høyere i 2021 under president Joe Biden enn den var under tidligere president Donald Trump i 2020.

Psaki signaliserte at Biden sannsynligvis ville påpeke at voldelig kriminalitet i USAs større byer også økte under Trump, i et forsøk på å unnslippe skylden.

Det har faktisk vært en økning i kriminalitet de siste fem årene, men egentlig de siste 18 månedene, ”sa Psaki og prøvde å unnskylde enhver skyld for økningen i voldelig kriminalitet fra Bidens ledelse.

Men 37 byer med data for de første tre månedene av året viste en 18 prosent økning i drap sammenlignet med samme tidsperiode i 2020.

Biden har privat adressert bekymringene for at «avvise politiet» -bevegelsen såret demokratene politisk.