Ja, Obama bidro til å finansiere det iranske regimet

I sin tale til nasjonen i morges hevdet Donald Trump at de ballistiske rakettene som var rettet mot basene al-Assad og Erbil i Irak i går, ble betalt for å bruke «midler gjort tilgjengelig av den siste administrasjonen.»

Få ting irriterer faktakontroller i media mer enn Trumps beskyldning om at Obama bidro til å finansiere det iranske regimet og dets terrorapparat. Sannsynligvis fordi det er helt sant.

Nå vet vi ikke egentlig at Obamas løsepenger til Iran i 2016 subsidierte disse spesifikke ballistiske missilene, men vi vet at penger er soppbare – spesielt når du har tilgang til små valører av europeiske kontanter – og at militæret, IRGC, og Hizbollah var de viktigste mottagerne av den etterfylte kassen til den iranske staten.

Skill mellom detaljene for den nøyaktige tildelingen av midler vil være helt irrelevant i enhver samtale som ikke involverer Donald Trump. Likevel samlet Andrea Mitchell og CNN, og alle de vanlige mistenkte, umiddelbart til Obamas forsvar for å forklare at faktisk Trump snakker om penger vi skylder Iran.

Les-mer