Inflasjon og implosjon – Hyperinflasjon i 2022 – John Williams

Økonom John Williams, grunnlegger av ShadowStats.com, sier at Federal Reserve har malt seg inn i et så trangt hjørne med økonomien at den egentlig bare har to valg. Williams sier at det kommer til «Inflasjon eller Implosjon.»

Hva ville skje med det finansielle systemet hvis Fed stoppet å skrive ut store mengder penger til stimulans og gjeldstjeneste? Williams forklarer: “Du kan se økonomisk implosjon ved å forhindre at likviditet blir satt inn i systemet. Systemet trenger likviditet (nyopprettede dollar) for å fungere.

Uten den likviditeten ville du se mer av en økonomisk implosjon enn du allerede har sett. Faktisk vil jeg hevde at antallet pandemiske overskrifter faktisk har vært mye verre enn de har rapportert.

Det betyr også at vi ikke kommer oss like raskt. Fed trenger å holde banksystemet flytende. De vil holde økonomien flytende. Alt som krever en enorm tilstrømning av likviditet i disse vanskelige tider. »

Så er valget inflasjon eller implosjon? Williams sier, «Det er valget, og jeg tror vi kommer til å ha en kombinasjon av dem begge. Jeg tror vi til slutt er på vei inn i en hyperinflasjonær økonomisk kollaps.

Les-mer