Federal Reserve er nærmere utviklingen av sentralbankens egen digitale valuta

Federal Reserve sier at det tar et skritt mot potensiell innføring av en sentralbank digital valuta (CBDC) ved å øke innsatsen for å studere bruken av raskt utviklende teknologier for digitale betalinger, med spesielt fokus på mulighetene og risikoen forbundet med denne nye typen digitale dollar.

«Teknologiske fremskritt driver raske endringer i det globale betalingslandskapet,» sa Fed i en uttalelse fra 20. mai og la til at den aktivt undersøker hvordan den kan avgrense sin rolle som en leverandør av kjernetjenester og som utstedende myndighet for amerikansk valuta, mens fremme monetær og finansiell stabilitet, samt sikkerheten og effektiviteten til betalingssystemet.

«I jakten på disse kjernefunksjonene har vi nøye overvåket og tilpasset oss de teknologiske innovasjonene som nå forvandler betalings-, finans- og bankverdenen,» sa Federal Reserve-styreleder Jerome Powell i en videoadresse 20. mai.

Inspirert av Bitcoin, en i det vesentlige ikke-regulert virtuell valuta som bruker en desentralisert digital hovedboksteknologi kjent som en blockchain for å validere og sikre transaksjoner, har sentralbanker over hele verden mullret vedtakelsen av en CBDC – en ny type sentralbankansvar utstedt i digital form.

CBDC vil bruke et lignende – men sentralt – elektronisk register eller digitalt token for å representere den virtuelle formen for en fiat-valuta, som vil bli utstedt og regulert av myndighetene.

Les-mer