Det Hvite Hus skal være Vertskap for Massiv ‘Uavhengighet fra Virus’-fest 4. juli

President Joe Biden planlegger en stor fest i Det hvite hus for fjerde juli, som han ønsker å erklære nasjonalferien som en dag for uavhengighet – ikke fra britisk styre, men fra COVID-19.

Biden har satt et mål om å ha 70% av kvalifiserte amerikanere vaksinert med minst ett skudd mot viruset innen 4. juli, men fra og med forrige uke er «det nasjonale gjennomsnittet for vaksinasjoner blant amerikanere 12 og oppover 61,4% med minst en dose og 51,1% med begge dosene, ifølge CDC, rapporterte ABC News. «Syv andre stater har over 70% av befolkningen over 12 år med minst en dose, ifølge CDC.»

Mens millioner har blitt vaksinert, nærmer USA seg 600.000 dødsfall fra viruset, ifølge Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering. Antall nye infeksjoner har likevel falt bratt, sier Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Med virksomheter og restauranter som åpnes igjen, og store musikksteder snart vil følge, har Biden kunngjort en «sommer med frihet» for å feire amerikanerne tilbake til sitt normale liv.

«Ferien vil se den største begivenheten hittil i Bidens presidentskap: Han planlegger å være vertskap for første respondenter, viktige arbeidere og militærtjenestemedlemmer og deres familier på South Lawn for en matlaging og se fyrverkeriet over National Mall,» The Associated Press rapporterte. «Vel, det forventes mer enn 1000 gjester, sa tjenestemenn, med endelige ordninger som fortsatt skulle ordnes.»

Les-mer