Demokratiske Lovgivere i Texas Risikerer Arrestasjon og Flykter fra Delstaten, For å Stoppe Republikanerne i å Vedta nye Stemmerettlover

Minst 58 demokratiske medlemmer av statens representanthus vil flykte fra Texas og dra til Washington DC for å hindre republikanerne i å fremme nye stemmerettlover gjennom en spesiell sesjon i lovgiveren.

Under Texas-grunnloven risikerer lovgiverne arrestasjon ved å flykte fra byen under en spesiell lovgivningsmøte.

De nye lovforslagene, House Bill 3 og Senate Bill 1 vil legge til nye ID-krav for avstemning ved innsending og forby noe tidlig avstemning – gulvstemmer på begge regningene forventes å finne sted denne uken, men demokrater flykter i private jetfly for å blokkere målinger.

De fleste av de demokratiske lovgiverne vil ta private jetfly til DC og kan holde seg borte fra Texas i opptil 30 dager for å lamme kammeret.

Med stemmesedler fra republikanerne støttet raskt gjennom en spesiell sesjon i statens lovgiver, planlegger Texas demokrater å gjøre en pause for det – igjen.

Minst 58 demokratiske medlemmer av det statlige representanthuset forventes å boltre seg fra Austin på mandag i et forsøk på å hindre tiltakene fra å komme videre, sa en kilde kjent med planene til NBC News.

Det uvanlige trekket, i likhet med det som demokrater gjorde i 2003, ville lamme kammeret og stanse virksomheten til lovgiverne kommer tilbake til byen eller sesjonen avsluttes.