COVID-19-vaksinemilliardærer er ‘menneskets ansikt med enorme fortjenester’ og ‘monopolkontroll’

Toppen av listen over nye milliardærer på Forbes ‘liste er administrerende direktører for COVID-vaksineprodusentene Moderna og BioNTech, partneren til Pfizers vaksine.

Modernas ledere Stéphane Bancel og BioNTechs Ugur Sahin har hver en formue på minst 4 milliarder dollar. De blir med to av Modernas milliardærstifter og selskapets leder, samt administrerende direktør i et selskap med en avtale om å produsere og pakke Moderna-vaksinen, ifølge en analyse fra People’s Vaccine Alliance, en gruppe som inkluderer Oxfam, UNAIDS, Global Justice Now, og Amnesty International.

Tre andre nye vaksinemilliardærer er medstiftere av det kinesiske vaksineselskapet CanSino Biologics, og bringer totalt ni nye koronavirusvaksine milliardærer for å bli med åtte eldre COVID-19 vaksine milliardærer.

‘Menneskelig ansikt’ av ‘monopol’ fortjeneste

«Dette til tross for at det store flertallet av finansieringen av Moderna-vaksinen ble betalt av skattebetalere,» sa aktivistenes rapport, som la til at vaksinemedisinske selskaper nå har «monopolkontroll … over tilbud og pris på vaksiner, og presser opp deres fortjeneste, samtidig som det blir vanskeligere for fattige land … å sikre aksjene de trenger. ”

Les-mer