COVID-19 Tilfeller Traff Laveste Punkt i USA Siden Pandemien Startet

USA har brakt nye koronavirusinfeksjoner ned til det laveste nivået siden mars 2020, da pandemien begynte.

Det store bildet: Nesten hver uke de siste 56 ukene har Axios sporet endringen – oftere enn ikke, økningen – i nye COVID-19-infeksjoner. Antall tilfeller er nå så lave at viruset er så godt inneholdt at dette blir vårt siste ukentlige kart.

Etter tallene: USA hadde i gjennomsnitt omtrent 16.500 nye tilfeller per dag i løpet av den siste uken, en forbedring på 30% i løpet av uken før. Nye saker gikk ned i 43 stater og holdt seg i de syv andre.

Det offisielle antallet teller har ikke vært så lavt siden amerikanerne ble innestengt i mars i fjor – da pandemien fremdeles var ny, visste ingen hvor lenge dette ville fortsette, og utilstrekkelig testing betydde at tilfeller var underuttalt.

Totalt sett har omtrent 33 millioner amerikanere – omtrent 10% av befolkningen – testet seg positive for COVID-19.

Rundt 595 000 mennesker har dødd av viruset i USA, noe som gjør det dødeligere for amerikanere enn de siste 80 årene med kriger og andre væpnede militære konflikter til sammen, inkludert andre verdenskrig.
USA klarte stort sett ikke å inneholde viruset før vaksinene ankom.

Byer og virksomheter begynte å stenge i mars i fjor. Derfra rullet viruset inn i en ny bølge i fjor sommer, da tilfeller steg i gjennomsnitt til over 65 000 per dag, og sykehus i mange deler av landet sa at de var overveldede.

Den feilen ble deretter formørket om vinteren, da hundretusener av mennesker per dag fikk viruset og dødsfall klatret over 3000 per dag i omtrent en måned.

Men nå er viruset virkelig under kontroll, landsdekkende og i alle stater, takket være vaksinene nesten helt. I overkant av halvparten av amerikanske voksne er nå full vaksinert, ifølge CDC.

Hva er det neste: Tilfeller og dødsfall øker fortsatt rundt om i verden, spesielt i utviklingslandene, og Biden-administrasjonen står overfor stadig økende press for å eksportere flere vaksiner, nå som USA har inneholdt viruset.

Les-mer