CDC undersøker hjertemuskelbetennelse hos COVID-19 vaksinerte tenåringer og unge voksne

De amerikanske sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) sier at de undersøker rapporter om hjertebetennelse hos tenåringer og unge voksne som har mottatt virusvaksinen mot CCP (kinesisk kommunistparti).

Merket at det har vært «relativt få» rapporter om «milde» tilfeller av myokarditt, sa byrået at dets COVID-19 tekniske arbeidsgruppe for vaksinesikkerhet skulle undersøke og kommunisere funnene til vaksinemottakere.

Byrået sa at vaksiner som bruker mRNA-teknologien – fra farmasøytiske selskaper Pfizer og Moderna – ser ut til å forårsake problemet. Vaksiner som bruker mRNA, som er relativt uvanlige, bruker messenger ribonukleinsyre (RNA) for å lage et protein som ber om en immunrespons hos et individ, mens Johnson & Johnsons vaksine i stedet bruker et adenovirus som ble gjort i stand til å replikere.

Rapporter om myokarditt har hovedsakelig vært hos ungdommer og unge voksne – og er mer sannsynlig å forekomme hos menn. Symptomene dukker også opp etter den andre dosen, omtrent fire dager etter vaksinasjon, sa CDCs rådgivende komité for immuniseringspraksis i en uttalelse datert 17. mai.

«De fleste tilfeller ser ut til å være milde, og oppfølging av saker pågår,» sa byrået i uttalelsen og la til at rådgiverenes «medlemmer følte at informasjon om rapporter om myokarditt burde kommuniseres til leverandører.»

Les-mer