CDC Skal Avholde et Akuttmøte om Sjeldne Tilfeller av Hjertebetennelse etter Vaksinasjon

Sentrene for sykdomsbekjempelse og forebygging har en vaksineutvalgskomité som planlegger å avholde et nødmøte denne måneden for å diskutere de høyere enn forventede rapporter om hjertebetennelse hos unge menn etter en ny dose av Pfizer og Moderna COVID-19 vaksiner.

Møtet 18. juni vil ta for seg forholdene som er svært sjeldne og som ikke har vært direkte knyttet til vaksinene, kunngjorde byrået 10. juni.

Den første delen av møtet vil inneholde en oppdatering om COVID-19 vaksine sikkerhet, inkludert myokarditt tilfeller sett etter administrering av vaksiner bygget på messenger RNA teknologi, i henhold til møtedagsordenen.

Myokarditt er en sjelden lidelse som fører til hjertebetennelse. Årsaker inkluderer influensa og COVID-19.

Priser på myokarditt og en lignende tilstand, perikarditt, for de mellom 16 og 24 år etter vaksinasjon med to av de tre COVID-19-vaksinene som er godkjent i USA, er høyere enn forventet, Centers for Disease Control and Prevention ( CDC) avslørt på et møte tidligere torsdag.

CDC har hittil identifisert 226 rapporter fra personer i alderen 30 år og yngre som kan oppfylle byråets «arbeidsdefinisjon» av hjertebetennelse etter skuddene, sa Dr. Tom Shimabukuro, nestleder i byrået, til Food and Drug Administration’s vaksine. rådgivningsgruppe under et virtuelt møte. Det var av rundt 12,2 millioner som hadde fått vaksine per 31. mai.

Mens de aller fleste pasientene har kommet seg, hadde 41 pågående symptomer, 15 er fortsatt innlagt på sykehus og tre er på intensivavdelinger.

Shimabukuro fortalte medlemmene at CDC vil fortsette å evaluere myokarditt etter vaksinasjon og vurdere fordelene og risikoen ved Pfizer- og Moderna-vaksinene, som begge bruker mRNA-teknologi, før krisemøtet neste uke.

Les-mer