Bidens «Tough-Guy» spill faller fra hverandre på verdensscenen da han angivelig frafaller sanksjoner mot Putin Crony

Biden-administrasjonens svake retorikk mot Russland fortsetter, nå i form av frafall av sanksjoner mot selskapet som har ansvaret for landets Nord Stream 2-rørledning.

«Utenriksdepartementet vil omgående sende sin obligatoriske 90-dagersrapport til Kongressen som viser enheter involvert i Nord Stream 2 som fortjener sanksjoner,» rapporterte Axios tirsdag. «Kilder kjent med utarbeidelsen av rapporten forteller Axios at utenriksdepartementet planlegger å be om sanksjoner mot en håndfull russiske skip.»

Axios la til at «Utenriksdepartementet vil også erkjenne at bedriftsenheten som er ansvarlig for prosjektet (Nord Stream 2 AG) og dets administrerende direktør (Putin crony og tidligere østtyske etterretningsoffiser Matthias Warnig) er engasjert i sanksjonelle aktiviteter.»

For å bevare USAs forhold til Tyskland (den andre viktigste faktoren i Nord Stream 2-ligningen) vil utenriksdepartementet imidlertid frafalle disse sanksjonene.

For å bryte dette ned vil Nord Stream 2-rørledningen være en betydelig seier for Putin og øke hans innflytelse over Europa.

Les-mer