Biden ser på muligheter for å holde Hviterussland ansvarlig for å avlede fly med journalist

President Joe Biden beordret mandag sin administrasjon til å utvikle muligheter for å straffe sterkemannsregimet i Hviterussland for å avlede et Ryanair-fly for å holde en aktivistjournalist tilbake.

“Jeg gleder meg over nyheten om at EU har bedt om målrettede økonomiske sanksjoner og andre tiltak, og har bedt teamet mitt om å utvikle passende alternativer for å stille ansvarlige ansvarlige, i nær koordinering med EU, andre allierte og partnere og internasjonale organisasjoner. , ”Sa Biden i en uttalelse.

Ryanair sa at hviterussiske flygeledere fortalte mannskapet at det var en bombetrussel mot flyet da det krysset gjennom Hviterusslands luftrom søndag og beordret det å lande. En hviterussisk MiG-29-jagerfly ble kryptert for å eskortere flyet i en frekk maktutvisning av Lukashenko, som har styrt landet med jernhånd i over et kvart århundre.

Hviterusslands myndigheter arresterte da den 26 år gamle aktivisten, journalisten og den fremtredende Lukashenko-kritikeren. Pratasevich og hans russiske kjæreste ble tatt av flyet kort tid etter at det landet, og myndighetene har ikke sagt hvor de holdes. Ryanair Flight FR4978, som startet i Athen, Hellas, fikk til slutt fortsette videre til Vilnius, Litauen.

Les-mer