Biden presset Israel’s Netanyahu med et krav om våpenhvile

President Joe Biden presset Israels statsminister Benjamin Netanyahu til å slå av kampen med den militante gruppen Hamas i en telefonsamtale onsdag morgen.

«De to lederne hadde en detaljert diskusjon om hendelsen i Gaza, Israels fremgang med å fornedre Hamas og andre terrorelements evner, og pågående diplomatisk innsats fra regionale regjeringer og USA,» ifølge en uttalelse fra Det hvite hus.

Selv om Biden stoppet kort tid for å kreve en øyeblikkelig våpenhvile, «formidlet presidenten til statsministeren at han forventet en betydelig avtrapping i dag på vei til våpenhvile,» heter det i uttalelsen.

Telefonsamtalen var Bidens fjerde med Netanyahu den siste uken, ifølge The Wall Street Journal.

Biden uttrykte først støtte for våpenhvile i en mandagsanrop, men sa at Israel har rett til å forsvare seg, rapporterte The New York Times.

«Presidenten uttrykte sin støtte til våpenhvile og diskuterte USAs engasjement med Egypt og andre partnere mot den enden,» lød en uttalelse fra Det hvite hus mandag.

“Presidenten ønsket innsatsen for å adressere vold i mellomfellesskapet og bringe roen til Jerusalem. Han oppfordret Israel til å gjøre alt for å sikre beskyttelse av uskyldige sivile. ”

Les-mer