Biden Avslører Hvorfor han ikke vil Holde en Felles Pressekonferanse med Putin

President Joe Biden avslørte 13. juni hvorfor han bestemte seg for å unngå en felles pressekonferanse med Russlands president Vladimir Putin i Sveits neste uke.

«Jeg har alltid funnet det, og jeg mener ikke å foreslå at pressen ikke skal vite det, men dette er ikke en konkurranse om hvem som kan gjøre det bedre foran en pressekonferanse eller prøve å gjøre hverandre flau,» sa Biden til journalister i en presse. konferanse på Cornwall Airport Newquay i England.

«Det handler om å gjøre meg veldig klar over hvilke betingelser det er for å få et bedre forhold til Russland.»

I 2018, da president Donald Trump møtte Putin personlig og holdt en felles pressekonferanse, lanserte bedriftsmedier angrep mot Trump og foreslo at det felles utseendet betydde at de to hadde et koselig forhold. Det kom midt i den daværende spesialrådgiveren Robert Muellers etterforskning av om Trumps kampanje kolliderte med Russland under valget i 2016.

Mueller, etter en 22 måneders etterforskning, viste til slutt «utilstrekkelig bevis» for å støtte påstandene.

“Jeg tror den beste måten å håndtere dette på er at han og jeg møtes, han og jeg skal ha vår diskusjon. Jeg vet at du ikke tviler på at jeg vil være veldig grei med ham om våre bekymringer, og jeg vil tydeliggjøre mitt syn på hvordan møtet ble, og han vil gjøre det klart fra sitt perspektiv hvordan det ble, ”sa Biden .

Biden så ut til å henvise til muligheten for at møtet ville utløse voldsomme spekulasjoner fra pressen.

«Jeg vil ikke bli omdirigert av, håndhilste de, som snakket mest, og resten,» sa han.

Under toppmøtet om de syv (G-7) 13. juni sa presidenten at han ville gi bekymring under møtet med Putin.

Les-mer