Avstemning: Flere amerikanere klandrer Biden, og ikke Trump, for økende inflasjon

En meningsmåling som ble offentliggjort mandag indikerer at amerikanerne ser på president Joe Biden som ansvarlig for skyhøy inflasjon snarere enn tidligere president Donald Trump.

Trafalgar Group og Convention of States Actions landsdekkende undersøkelse spurte mer enn 1000 sannsynlige valgvalgere mellom 6. og 7. juni og fant at i underkant av 40 prosent av respondentene holder Biden ansvarlig for inflasjon.

Trump kom inn på 17,7 prosent, etterfulgt av 14,4 prosent som beskyldte Kongressen, mer enn 10 prosent som skyldte på den tidligere Kongressen, og rundt 18 prosent som er usikre.

Nesten 64 prosent av republikanerne holdt Biden ansvarlig, så vel som 35,5 prosent av folk uten partitilhørighet – begge flertall. Rundt 27 prosent av de spurte demokratene holdt Trump ansvarlig, men Biden kom på andreplass med mer enn 21 prosent.

Inflasjon er en stor bekymring blant amerikanere. Forbrukerprisindeksen steg med 5 prosent de siste 12 månedene som endte i mai, og markerte den største økningen siden 2008, da aksjemarkedet krasjet under boligkrisen.

Produsentprisen steg med 0,8 prosent, mens Dow Jones og Wall Street Journal spådde en økning på 0,5 prosent. Dataene fra mai viste også en økning på 5 prosent i prisene i alle bransjer fra året før, mens økonomer trodde det ville være en økning på omtrent 4,7 prosent.

Les-mer