21 av 22 nylig vaksinerte prester i fransk aldershjem tester positive for COVID

Av totalt 22 nylig vaksinerte prester i aldershjemmet til et misjonærsamfunn i Frankrike, ble 21 smittet med COVID, og ​​fire av dem døde innen ti dager fra hverandre mellom slutten av april og de første dagene i mai. To andre sies fortsatt å være i kritisk tilstand.

Det har ikke kommet noen pressemeldinger om situasjonen i Frankrike.

Arrangementene fant sted i den lille byen Chavagnes-en-Paillers i Vendée, på vestkysten av Frankrike, i et lokalt religiøst hjem, og ble bekreftet i lokale nekrologer. Dødsfallene deres skjedde mellom 28. april og 8. mai.

Før den uvanlige rekke dødsfall over en kort periode, levde 23 eldre prester, både franske og utenlandske, som et samfunn i menighetens historiske bygninger, og fikk litt hjelp fra ikke-religiøse ansatte fra nabolaget.

Siden begynnelsen av COVID-19-krisen i mars 2020, gitt alderdom og komorbiditeter hos flertallet av innbyggerne, var samfunnet veldig nøye med å følge alle regjeringsordrer og anbefalinger, og sjelden om noen gang våget seg utenfor deres grunnlag, ifølge lokale observatører. De eldre prestene fikk heller ikke besøk.

Les-mer